Prošle godine u Kikindi rođeno više devojčica nego dečaka

Prošle godine Kikinda je postala bogatija za 484 bebe. Prema podacima matičarske službe, u 2016. ima 34 novorođenčeta više u odnosu na 2015. godinu. Od ukupnog broja rođenih 260 je devojčica i 224 dečaka. Najviše beba rođeno je u julu i oktobru.

-Najzastupljenije muško ime je Mihajlo, a potom  Stefan. Zatim sledi  Aleksandar. Od imena koja nisu uobičajena tu su Dejvid, Manuel, Leontino, Valentino i Oliver – rekla je Andrea Radič, matičarka.

Roditelji su se prošle godine  odlučivali da muškoj deci  daju imena: Filip, Vukašin, Luka i Nikola. Imena popu:t Ivan, Leon i Vuk nisu bila popularna kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Najviše devojčica rođenih 2016. dobilo je ime Milica.

-Popularna imena su i Jovana, Sara, Dunja, Lena i Anđela. Imena koja su retka, a data su deci prošle godine su: Selma, Vanesa, Tajna, Milijana i Leonora – istakla je Andrea Radič.

Iako su imena poput Nikolina i Maša bila zastupljena ranijih godina, prošle ih je bilo znatno manje.

Zabeleženo je 316 venčanja što je manje venčanja nego u 2015. Najviše parova venčalo se u martu, junu i julu, dok je ranijih godina najviše mladenaca bilo u maju i septembru.

U gradu i devet sela umrle su 972 osobe od kojih najviše u Kikindi, a potom u Mokrinu i Bašaidu. Broj umrlih u prošloj ne razlikuje se od pretprošle godine.