Proslavljen Dan policije u Kikindi

Polaganjem venaca na spomen ploču policijskih službenika koji su izgubili živote na dužnosti i prigodnim programom koji je održan u Domu učenika zaposleni u Policijskoj upravi u Kikindi, zajedno sa gostima proslavili su Dan Ministarstva, Dan policije i slavu. Na samom početku novozaposlenim policajcima pripala je čast da nose zastavu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdravljajući sve prisutne načelnik Policijske uprave u Kikindi istakao je da je u prethodnom periodu zahvaljujući anagažovanju zaposlenih bezbednost građana podignuta na viši nivo.

-Celokupno stanje bezbednosti na području PU Kikinda u proteklih godinu i po dana je unapređeno što se potkrepljuje činjenicom da je smanjen ukupan broj krivičnih dela i prekršaja. Posao policijaca je izuzetno težak i od njega se uvek očekuje da izvrši svoj zadatak. Ovom prilikom čestitao bih kolegama na brzom i uspešnom rešavanju krađe u pošti u Mikronaselju – istakao je Dušan Glišin.

Glišin je napomenuo da je najveći broj krivičnih dela rasvetljen usled pojačanih i konstantnih policijskih aktivnosti. Među primarnim zadacima bilo je suzbijanje proizvodnje i krijmčarenja droge, koja je odlučno započeta. Prošle godine zaplenjeno je 123 kilograma narkotika i procesuiarne su 153 osobe. Posebna pažnja posvećena je mladima

-U prethodnom periodu dosta je urađeno u oblasti bezbednosti dece i srednjoškolaca. Održan je velik broj edukativnih radionica u osnovnim i srednjim školama na teritoriji naše Policijske uprave – precizirao je Glišin.

Ovo je bila prilika da se nagrade najbolji među najboljima. Priznanja su pripala policijskim službenicima Slobodanu Štrpcu, Jeleni Šipki, Mirjani Sremečev i Bogici Božinu.

Pripadnici Interventne jedinice policije demonstrirali su pokazne vežbe, rad na terenu u realnim situacijama. Tako su okupljeni imali priliku da vide na koji način službeni pas pronalazi narkotike i druge opojne droge, kako se postupa u slučaju otmice maloletnika, razbojništva u pošti i takozvanoj amok situaciji kada osoba nasumično puca u prolaznike.

Program su uveličali članovi ADZNM “Gusle”, hora “Čuperak”iI Pevačko društvo “Kornelije Stanković”.