Proslavljen Dan oslobođenja Ruskog Sela

U Ruskom Selu obeležen je Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Vence na spomenik, podignut u znak sećanja na žrtve i pogibiju 77 Ruskoselaca, položili su predstavnici Mesne zajednice i Grada Kikinde, na čelu sa zamenicom gradonačelnika Bosiljkom Srdić.

 

 

 

 

 

 

-Upravo iz Ruskog Sela je davne 1944. godine Crvena armija krenula u oslobađanje Kikinde i donela slobodu svima nama. U ovom mestu se živi mirno, a krasi ga multikulturalnost. Rusko Selo primer je dobrog suživota meštana – istakla je Bosiljka Srdić.

Dan sela bio je prilika da se uruče godišnja priznanja zaslužnim pojedincima i udruženjima građana. Ove godine plakete su pripale Imreu Kaboku, koji je četiri puta bio biran za predsednika Saveta i Mesne zajednice i udruženju “Srpski kulturni centar” osnovanom 2009. godine.

-Iznenađen sam i počastvovan što je moj rad priznat i nagrađen. Ova plaketa nije samo moja nego i svih saradnika koji su radili sa mnom u mesnoj zajednici – rekao je Imre Kabok, član Gradskog veća

-Naša osnovna delatnost je negovanje kulture, običaja i tradicije srpskog naroda u Ruskom Selu. Učesnici smo svih manifestacija u našem selu i trudimo se da život svih učinimo lepšim – dodala je Branka Ratić, predsednica udruženja “Srpski kulturni centar”.

Dušan Marjanović, predsednik Mesne zajednice podsetio je šta je sve urađeno u selu u proteklih godinu dana:

-Nastavilo se sa trendom koji je počeo moj prethodnik, a to je ulaganje u infrastrukturu u selu. Izgradili smo deo pešačkih staza, započeli smo izgradnju pijačne hale koja će se obaviti u tri faze, sanirali smo krov Doma kulture, uređivali kanalsku mrežu.

I u sledećoj godini nastaviće se investiranje u najvažnije infrastrukturne radove.