Proslavljen Dan Ministarstva, slava i Dan policije

Polaganjem venaca na spomen ploču policijskih službenika koji su izgubili živote na dužnosti i prigodnim programom koji je održan u prostoru Doma učenika zaposleni u Policijskoj upravi u Kikindi, zajedno sa gostima, među kojima su bili i gradonačelnik Pavle Markov i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač, proslavili su svoj dan. Pozdravljajući prisutne načelnik Policijske uprave u Kikindi Dušan Glišin istakao je u prethodnom periodu zahvaljujući anagažovanju zaposlenih bezbednost građana podignuta na viši nivo.

2018-05-28-16h52m15s77.png”>

-Posao policijaca je izuzetno težak i od njega se uvek očekuje da izvrši svoj zadatak. U prethodnom periodu dosta je urađeno u oblasti bezbednosti dece i srednjoškolaca. Održan je velik broj edukativnih radionica u školama na teritoriji naše policijske uprave. Bezbednosni prioriteti u narednom periodu biće sprečavanje i suzbijanje krivičnih dela , teških krađa i krađa, kao i unapređenje bezbednosti saobraćaja – istakao je Dušan Glišin, načelnik Policijske uprave Kikinda.

Od početka godine primetan je porast izvršenih krivičnih dela sa elementima nasilja, a pre svega razbojništva. Sa druge strane smanjen je broj saobraćajnih nezgoda.

 

 

 

 

 

-Raduje što je najveći broj tih dela rasvetljen usled pojačanih i konstantnih policijskih aktivnosti. Počinioci su sprovedeni nadležnim sudskim organima. Među primarnim zadacima biće i suzbijanje proizvodnja i krijmčarenje droge, koju smo odlučno započeli – dodao je Glišin.

Pripadnici trećeg odreda pete čete Interventne jedinice policije demonstrirali su pokazne vežbe, rad na terenu u realnim situacijama. Tako su okupljeni imali priliku da vide rukovanje vatrenim oružem, na koji način službeni pas pronalazi narkotike i druge opojne droge, dok je najveću pažnju izazvao prikaz obezbeđenja sportske manifestacije kojoj prisustvuje grupa navijača. Prikazano je na koji način se uvode u sportski objekta, kako se rešava sukob unutar najvijačke grupe i hapšenje osobe koja je izazvala sukob.

Program su uveličali članovi hora “Čuperak”, Pevačko društvo “Kornelije Stanković” i orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog drušva.