Proslavljen 33. rođendan Kulturnog centra Kikinda

Uz hitove iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, etno zvuke i poznate internacionalne numere hor “Atenditte” kojim diriguje Biljana Jeremić, ženska pevačka grupa “Melizmi” i orkestar Kulturnog centra priredili su Kikinđanima okupljenim u Narodnom pozorištu veče za pamćenje.Tako je proslavljeno 33 godine postojanja i rada Kulturnog centra.Rođendanu je prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić.

-Zadovoljstvo je prisustvovati ovom događaju koji je okupio veliki broj sugrađana povodom 33 godine mladosti, ljubavi i kulture . Kulturni centar jedan je od važnih stubova kulture u gradu, a drago mi je da ova ustanova raste, okuplja sve više građana svih uzrasta. To će doprineti, da uz pomoć gradske uprave, imaju kvalitetne programe koji će se pamtiti – istakla je Bosiljka Srdić.

 

Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra ističe da su pripreme za koncert trajale nekoliko meseci.

-Ovo je prvi nastup hora “Atenditte”. Uspeli smo za nekoliko meseci da napravimo kompaktu celinu što je veliki uspeh. Očekujem da će se našem horu u narednom periodu priključiti još članova – rekao je Marko Markovljev.

Dom omladine i pionira “Mladost”, sada Kulturni centar, otvoren je 25. maja 1985. godine i tokom prva dva dana ovu ustanovu posetilo je 10.000 posetilaca.