Promovisana prva knjiga sabranih dela Đure Đukanova

Kikindska izdavačka kuća „Partizanska knjiga“ pokrenula je ediciju „Stari majstori“, koju otvara prva knjiga sabranih dela Đure Đukanova.

-Objavljivanje ove knjige pomogao je Grad Kikinda, preko festivala Kikinda Short. To su stvari koje su veoma važne i trebalo bi ih uvek pominjati. Nadam se da se podrška neće završiti na ovoj jednoj knjizi, izjavio je Srđan Srdić, pisac i osnivač IK „Partizanska knjiga“.

U knjizi se nalaze dva romana „Đavolska snevačina“ i „Slatkovodna neman“. Pored ovog, u planu IK „Partizanska knjiga“ je objavljivanja još četiri toma sabranih dela ovog pisca.

Nažalost, stvaralaštvo Đure Đukanova nije poznato široj čitalačkoj publici. Dešavalo se i da dobitnici nagrade koja nosi njegovo ime nisu upoznati sa delom ovog pisca.

Poslednja knjiga Đure Đukanova objavljena je pre 17 godina. Urednici knjige ističu da je veoma teško bilo doći do dela ovog autora, ali da se sada situacija menja.

Srdić napominje da će svaki naredni dobitnik nagrade „Đura Đukonov“ na poklon dobiti knjigu ovog autora. On je dodao da je ovo istorijski najznačajnija stvar koju je IK „Partizanska knjiga“ od svog osnivanja ostvarila. Pored Vladimir Arsenića i Srđana Srdića, na promociji knjige govorio je i književnik Srđan V. Tešin.