Promovisana knjiga Nemanje Starovića „Sa druge strane“

Glavni lik romana „Sa druge strane“ je mladi novinar, koji se suočava sa određenim društvenim i profesionalnim problemima. Ovo delo Nemanje Starovića urađeno je u formi kratkog krimi romana i sinoć je predstavljeno kikindskoj publici u Narodnoj biblioteci.

Pisac je široj publici poznat je kao novinar. Kako kaže, u svom životu se bavio različitim poslovima, ali je poslednjih nekoliko godina usmeren prema svetu medija. Roman „Sa druge strane“ nastaje u periodu kada je autor prolazio kroz tu vrstu tranzicije.

U suštini, ovaj roman se i bavi grupom mladih ljudi, iz uobičajenog miljea u kojem svi mi živimo. Oni se u određenim životnim situacijama upoznaju sa drugom stranom života: kriminalom, politikom, biznisom, čak i nekim zločinima iz prošlosti i sadašnjosti. Potraga za odgovorom na pitanje „Ko je ubica?“ žanrovski ovu knjigu svrstava u krimi roman, kaže Starović.

Na promociji je govorila i profesorica srpskog jezika i književnosti Milena Živkov.. Autor je publici pročitao najzanimljivije odlomke iz romana, a publika je na kraju imala prilike da mu postavlja pitanja. Nemanja Starović je i autor i voditelj političke emisije „En Passant“, koja se emituje na TV Rubin. Alumnista je Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i autor popularne knjige „Bliski istok, kratko i jasno“.