Prolećni Sajam cveća

Grad Kikinda usaradnji sa Kancelarijom za turizam domaćini su tradicionlnom prolećnom Sajamu cveća. Kako smo saznali od proizvođača ovaj period godine idealan je za sadnju cveća.

-Proizvodim višegodišnje biljke koje prezimljavaju napolju. U Kikindu sam donela između 40 i 50 različitih vrsta biljaka. Najviše su to cvetnice i začinsko bilje, a trudimo se da u asortimanu uvek imamo nešto novo – istakla je Klara Kiš iz Bečeja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Četvrti put sam na vašem Sajmu cveća. Volim da dođem u Kikindu, a prodaja je uvek dobra. Doneo sam najviše višegodišnjih biljki koje ostaju preko zime napolju – dodao je Dušan Bobić iz Novg Sada.

U ponudi imamo četinare, lišćare i perene prilagođene za sadnju u ovo doba godine. Sve su višegodišnje sadnice. One koje su u saksijama mogu da se sade cele godine s tim da je najbolja jesenja i prolećna sadnja od novembra do kraja aprila – rekao je Radivoj Lagundžin iz Rasadnika “Dorijat” u Iđošu.

Ovaj događaj privukao veliki broj sugrađana koji su po pristupačnim cenama mogli da pronađu cvetnice kojima će ukrasiti svoje domove.

Manifestacija se održava više godina unazad i okuplja velik broj izlagača.

-Nadam se da će naši sugrađani i proizvođači uživati tokom ovog sajma. Izlagači su došli iz svih krajeva Vojvodine, a najviše ih je iz Kikinde i okolnih mesta – kazao je Stefan Kresoja iz Kancelarije za turizam.

Na kikindskom Sajamu cveća učestvuju proizvođači iz Srema, Bačke, ali i ostalih delova Banata.Nudili su biljke po cenama od 100 do 1.000 dinara. U ponudi je saksijsko i rezano cveće, kao i rasadni i baštenski materijal.