Proleće 19. put svečano pozdravljeno u Kikindi

Tradicionalna manifestacija koja je 19. put održana u Kikindi “Pozdrav proleću” je ovoga puta okupila oko 500 mališana. Deca su sa vaspitačima učestvovala u raznim radionicama, u muzičkom programu, kao i  promocije književnih dela, kako je rekla direktorica Kulturnog centra Tanja Nožica, dodavši i da je Kulturni centar organizator cele manifestacije od njenih ranih početaka:

-Tradicionalna manifestacija koja  počinje obično radionicama  crtanja kredama u boji po pločniku. Tu su promocije knjiga, trka beba, kao i centralna manifestacija u okviru koje će se deci predstaviti muzičar iz Novog Sada,  Branimir Rosić

 

Bebe su pokazale da znaju šta je borba za prvo mesto. Više od desetak mališana se svojski trudilo da dođe do cilja, premda je bilo i onih koji su vrlo zainteresovano čuvali svoju startnu poziciju. Među najkićama je bio Mihajlo Piljak, koji je tom brzinom stigao do cilja da je još dva puta utvrdio gradivo.

U okviru manifestacije organizovan je treću godinu zaredom i Eko karneval. Više od 200 kostimiranih mališana pokazalo je svu kreativnost i maštu svojih vaspitača, ali I roditelja.

 

Sugrađani, iako ih je zbog oblačnog vremena bilo manje nego ranijih godina, sa velikim oduševljenjem komentarišu “Pozdrav proleću”.

 

 

 

Manifestacija pod nazivom “Pozdrav proleću” je  počela da okuplja decu i vaspitače u kreiranju maštovitih radionica 1999 godine, kada je nad Srbijom bilo nemirno nebo.

 

Tada je grupa entuzijasta, sa ondašnjom urednicom kulturnog programa Danicom Zarić u dvorištu Kulturnog centra počela priču, po kojoj je Kikinda jedinstvena.