Privrednim društvima i pojedincima dodeljene nagrade

Na četvrtoj sednici parlamenta privrednika u Regionalnoj privrednoj komori Severnobanatskog upravnog okruga u svečanom delu sednice potpisan je sporazum o saradnji sa Gradom Kikinda. Sporazum o saradnji potpisali su gradonačelnik Pavle Markov i direktor RPK Tibor Horvat, a njegov cilj je da lokalna samouprava i komora učvrste saradnju i postave osnovu za buduće zajedničke projekte i aktivnosti.

 

 

 

 

 

 

-Interes Grada Kikinde je da se rad privrednih društava prati na dnevnom nivou. Potpisivanjem sporazuma o saradnji želimo da ukažemo na to da smo kao grad veoma zainteresovani za njihov rad. Iako nije naša direktna nadležnost, privreda ima prioritet u našem radu. Svi podaci govore u prilog tome da smo na dobrom putu i da Kikinda doživljava napredak -istakao je Pavle Markov.

Ovo je bila prilika da se dodele nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona i regionalnog poslovnog lidera.

-Sama privredna društva delegirala su firme i privrednike na osnovu kojih je komisija, koju su izabrali članovi parlamenta, odabrala nagrađene – rekao je Tibor Horvat, direktor RPK.

Firma “Mekafor” nagrađena je u oblasti privrede, “ Matijević Galad” u oblasti poljoprivrede, dok je u oblasti usluga priznanje pripalo “Bas komjutersu”.

-Nagrada nam puno znači. Ovde smo dve godine i za to vreme duplirali smo proizvodnju. To je uspeh svih nas koji radimo u “Mekaforu” – kazao je Nebojša Nedeljković, direktor “Mekafora.

-Svaka nagrada dobro dođe i drago mi je što je prepoznat naš rad. Firma “Matijević Galad” danas više nije nije poljoprivredno preduzeće nego prelazi u agroindustrijski kompleks – dodao je Nedeljko Berak, direktor “Matijević Galad”.

-To je nagarada zadugogodišnji rad celog tima u firma. Trudimo se da u sektoru trgovine i usluga damo svoj maksimum – napomenuo je Borislav Čubrilo, direktor “Bas komjutersa”.

Direktor i vlasnik “Aleve” iz Novog Kneževca Hristivoje Milošević dobio je povelju regionalnog poslovnog lidera. Isto priznanje pripalo je i Žan Sebastijanu Aksu, dugogodišnjem direktoru fabrike “Le Belier”.

-Nagrada mi znači ,a zaslužna je “Aleva” koja posluje 70 godina – zaključio je Hristivoje Milošević, direktor i vlasnik “Aleve”.

Na predlog Regionalne privredne komore nagradu komore na nacionalnom nivou dobila je fabrika “Zoppas”, a u kategoriji pojedinaca biće nagrađen Dragan Knežević, direktor i vlasnik “Blik produkta”. Njima će priznanje biti uručeno polovinom decembra.