Pripremna nastava za upis u računarski smer, za buduće Gimnazijalce

U Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ od septembra je startovao još jedan smer.  Naime, radi se o računarskom smeru, koji će i ove godine nova generacija osmaka imati mogućnost da upiše.

U ovo odeljenje, koje je jedinstveno kada su srednje škole u pitanju upisano je 20 đaka, koji su pokazali da su savladali sve ono što je posebno pripremljen ispit zahtevao od njih. Informacije o prijemnom ispitu i koje su to mogućnosti koje se otvaraju nakon četvorogodišnjeg školovanja, đaci ali i roditelji mogu da dobiju u Gimnaziji.

 

Kako je navela  profesorica informatike Snežana Zamurović, učenici koji upisuju IT smer se po nečemu ipak izdvajaju, a najčešće je to potreba da se kroz disciplinovan rad i poštovanje pravila što bolje edukuju:

-Ova grupa dece, na žalost mala, pokazala je da su to izuzetni učenici. Ova grupa dece se pokazala kao vrlo kvalitetna. deca rade, pokazuju brzinu. To su oni pravi Gimnazijalci, koji su nekada upisivali ovu školu. Oni nas sećaju na ona neka vremena. Sa ovom decom osećamo  da i oni nama daju energiju, oni nas pokreću. Ništa im nije teško, nema tu nekih problema, nema odlaganja kontrolnih. Poštuju se pravila i deca stalno žele nešto novo. Oni nama postavljaju zahteve i mi imamo snage da im izlazimo u susret.

I ove godine otvara se ta mogućnost za još jednu generaciju svršenih osnovaca da upišu računarski smer. Za njih je, počevši od ove subote planirano da jednom nedeljno dolaze u Gimnaziju i da sa nastavnicima prođu sve oblasti iz matematike, koje bi mogli da imaju na prijemnom ispitu.

-Čisto da deca vide te zadatke, kakvog su tipa,  da se upoznaju sa ovom zgradom. Naši profesori su stručni i vode tu  pripremnu obuku na visokom nivou. Sve da ne polože prijemni, svakako će im značiti ovakva obuka, dodala je Zamurović.

Inače, kikindska Gimnazija “Dušan Vasiljev” jedna je od sedam gimnazija u Srbiji u kojoj je oformljeno odeljenje za smer – računarstvo. I ovoga puta će biti potrebno da više od 16 učenika položi prijemni ispit, kako bi odeljenje moglo da se formira.