“Prima produkt” u stečaju i dalje bez novog vlasnika

Pokretna i nepokretna imovine firme “Prima produkt” u stečaju putem javnog nadmetanja po ceni od 220, 5 miliona dinara nije dobila novog vlasnika.Objekti se prostiru na oko 4.000 kvadratnih metara i to proizvodna hala, magacini, upravna zgrada,laboratorija,hladnjača od 5.000 tona, kolska vaga, trafo stanica, portirnica, parna gasna kotlarnica sa pripadajućom opremom i zalihama rezervnih delova, materijala ambalaže, HTZ opreme, škarta poluproizvoda i robe.Deo objekata se nalazi u postupku legalzacije.

 

 

 

 

 

 

 

-Prodato je jedno vozilo marke “tojota korola”, a ja ću u najskorije vreme ponovo oglasiti prodaju. Očekivala sam da će biti prodata imovina jer je bilo zainteresovanih, ali niko nije otkupio dokumentaciju – rekla je Jelica Vukolić, stečajna upravnica.

Do sada je održano pet prodaja, a nepokretna imovina bila je najintersantnija kupcima.

-Prvo su prodati kombajni, vozila, potom oprema koja je bila van upotrebe. Ostalo se prodaje kao jedna celina – dodala je stečajna upravnica.

Stečaj u “Prima produktu” pokrenut 19. novembra 2015. godine, a kako niko nije podneo plan reorganizacije u fabrici je proglašen bankrot. Ova, nekada uspešna fabrika, duguje oko dve milijarde dinara, a najveći poverioci su banke i fondovi. Fabrika “Prima” dobila je novog vlasnika 2003. godine i ta privatizacija bila je poništena jer su tadašnji vlasnici kreditno zaduživali fabriku pa su banke usled nenaplativosti svojih potraživanja prodale nepokretnu i pokretnu imovinu koju je 2007. godine kupio Stojan Ždrnja iz Subotice. Tada je nastao „Prima produkt“ koji je nakon izvesnog vremena preuzela Fabrika metalnih proizvoda koja je bila vlasnik do pokretanja stečaja 2015. godine. Do sada je bilo više pokušaja da se nekadašnji gigant za preradu voća i povrća proda, ali su svi oni bili bezuspešni.