Prijem za uspešnog mladog fizičara

Na Republičkom takmičenju iz fizike održanom u Šapcu Stefan Sremčev iz Mokrina postigao je odličan uspeh. Sa 87,6 bodova osvojio je prvu nagradu u konkurenciji 123 takmičara. Čestitajući talentovanom đaku na velikom uspehu gradonačelnik Pavle Markov istakao je da će lokalna samouprava uvek pomagati uspešne učenike i mlade ljude.

-Uspeh je još veći jer je Stefan je mlad. Upornošću i radom osvojio je važnu nagradu. Lokalna samouprava pomagaće sve talentovane sugrađane, a želja nam je da im olakšamo dalje napredovanje u oblastima koje su odabrali – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Pripreme za takmičenje počele su krajem avgusta, tokom kojih je Stefan rešio 500 zadataka.

-Imao sam tremu na takmičenju, ali kada sam počeo da radim zadatke potpuno sam se opustio. Za fiziku me je zainteresovao nastavnik Dragan Vasić. Nisam očekivao da ću biti najbolji, a zadaci mi nisu bili teški – rekao je Stefan Sremčev.

Ambicije talentovanog učenika su da se sledeće godine takmiči na Balkanskoj olimpijadi.

Gradonačelnik je Stefanu Sremčevu poklonio tablet računar uz želju da mu pomogne u daljem učenju. Događaju su prisustvovali i Dragan Vasić, nastavnik fizike, kao i direktor OŠ “Vasa Stajić” Nenad Kihas .