Prihvatna stanica spremna za smeštaj nezbrinutih sugrađana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uputio je dopis svim ustanovama socijalne zaštite da budu spremne i pravovremeno reaguju u slučaju da je nekome neophodan smeštaj u ovim hladnim danima. U Prihvatnoj stanici u Kikindi koja se nalazi u okviru Starog Gerontološkog centra za sve nezbrinute sugrađane obezbeđeni su smeštaj, hrana i zdravstvena nega.

-U Prihvatnoj stanici Gerontološkog centra nije bilo potrebe da se smeštaju nezbrinuti sugrađani tokom proteklih ledenih dana – istakao je Svetislav Vukmirica, v.d. direktor Gerontološkog centra .

Kapaciteti prihvatne stanice nisu veliki, ali su u Gerontološkom centru spremni da obezbede i dodatne krevete ukoliko bi se za to ukaže potreba.

Za nezbirnute građane ima svega dva kreveta i to je privremeno rešenje. U narednom periodu u saradnji sa lokalnom samoupravom očekuje se da status Prihvatne stanice bude pravno rešen sa kapacitetima koji su neophodni za potrebe grada.

U 2016. godini u Prihvatnoj stanici privremeni smeštaj pronašao je 21 sugrađanin. Usluge su najviše  koristile žrtve nasilja, a bilo je smešteno i troje dece.