Pri kraju radovi u vrtiću “Leptirić”. Tokom zimskog raspusta radiće se u još četiri objekta predškolske ustanove

Bolje uslove za boravak mališana i rad vaspitača obezbediće aktuelna ulaganja u objekte Predškolske ustanove. Tokom zimskog raspusta, radno će biti u pet vrtića u gradu i selima. U vrtiću “Leptirić” za desetak dana biće završena rekonstrukcija toaleta, koju su naložile prosvetna i sanitarna inspekcija. U radove je uloženo milion dinara iz gradskog budžeta.

-Pored toaleta za dečake i devojčice, adaptiran je i toalet za vaspitače, a obezbeđeni su i garderoberi u kancelarijama. U planu je da se tokom zimskog raspusta, rekonstruiše i deo vrtića u Iđošu, biće zamenjena ulazna i dvorišna vrata, kao i deo stolarije. Nova ulazna vrata dobiće i objekat u Banatskom Velikom Selu. U Mokrinu, gde nije bilo većih ulaganja trideset godina, biće urađeni radovi iz tri faze, prva će uslediti tokom raspusta. Biće urađena kompletna sanacija dva kupatila, menjaće se vrata, stolarija, pločice u ulazu kod kupatila, radiće se jedna ili dve sobe, kompletno će se menjati stolarija. U “Poletarcu”, što zahteva i sanitarna inspekcija, postojao je problem dezinfekcije noša,  pa će se graditi trokadero i menjati deo pločica. Postavili smo prioritete, koliko bude novca, tako ćemo i uraditi- navodi Kristina Drljić, direktorica PU “Dragoljub Udicki”.

Svi pomenuti radovi finansiraće se iz gradske kase. U protekla dva meseca u saradnji sa gradonačelnikom i njegovim timom određena su prioritetna ulaganja, a najpre je došlo na red rešavanje problema koje su naložile inspekcije, ali i predočili roditelji i vaspitači. 

-Ono što možemo brzo da uradimo, dok su deca na raspustu, to je ovih nekoliko vrtića “Leptirić”,”Poletarac”, objekti u Iđošu, Banatskom Velikom Selu, Mokrinu. U radove u vrtiću “Leptirić” uloženo je milion dinara. U narednoj godini planovi su da, u dogovoru sa predškolskom ustanovom, saniramo ono što je najveći prioritet. Pokušaćemo da u narednom periodu konkurišemo i kod pokrajinskih i republičkih organa kako bismo obezbedili što bolje uslove za decu i vaspitače koji vredno rade u predškolskoj ustanovi- istakao je gradonačelnik Nikola Lukač.