Preduzetnici i mala i srednja preduzeća imaće jedinstvenu bazu podataka

Opšte udruženje preduzetnika do kraja godine izradiće prvu bazu podataka koja će obuhvatiti sve preduzetničke firme u gradu i na selima. Siniša Pašić, predsednik ovog udruženja kaže da je i ovo način unapređenja rada kako udruženja, tako i malih i srednjih preduzeća.

-Cilj nam je da konstantno unapređujemo naš udruženje, tako da je i izrada baze podataka korak ka tome. Na ovaj način pravna i fizička lica imaće bolju i lakšu komunikaciju. Želja nam je da preduzetnici potencijalnim kupcima i korisnicima usluga budu što bliži. Baza podataka pomoći će da usluge budu dostupne i van grada – rekao je Siniša Pašić.

Kako ističe član Gradskog veća Saša Tanackov ovakav dokument značajan je jer će svi kojima su neophodne preduzetničke pojedine usluge moći da se informišu o njima na jednom mestu.

– Nama u lokalnoj samoupravi važno je da znamo kakvim potencijalima raspolažemo, da imamo kompletan uvid u sektor preduzetništva, malih i srednjih preduzeća, kako zbog sadašnjeg stanja, tako i zbog izrade Strategije grada. Važno je i za zaposlene koji rade u preduzetničkom sektoru da sublimiramo sve podatke o njima i njihovoj proizvodnji, kapacitetima, uslugama i da ih javno učinimo dostpunim preko sajta grada Kikinde kler koji se bavi informisanjem o mogućnostima investiranja i drugim poslovnim mogućnostima grada – dodao je Saša Tanackov.

Baza podataka biće izrađena u štampanom i elektronskom obliku. Prema podacima Agencije za privredne registre iz 2020. godine na teritoriji grada registrovano je 1.350 preduzetnika.