Predstavljene knjige „Božanstveni bezbožnici“ i „Gradovi“ Sanje Domazet

Sanja Domazet, spisateljica i profesorica na Fakultetu političkih nauka, predstavila je u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ svoje knjige „Božanstveni bezbožnici“ i „Gradovi“. Prema rečima spisateljice Sanje Domazet, knjige imaju svoju sudbinu i nekad ni autor ne odlučuje kada će one izaći. Tako su i njena dva nova dela izašla jedno za drugim. Prvo je objavljena knjiga „Božanstveni bezbožnici“.

-U ovoj knjizi mogu se pronaći i neke kontraverzne priče, poput biografije Vladimira Putina. Delo oktriva nepoznato o poznatima, a priče govore o veoma slavnim ljudima domaće i inostrane scene, ističe Sanja Domazet.

Kikinđanima je predstavljena i knjiga „Gradovi“, koji čini niz putpopisnih eseja. U pitanju je treće izdanje ovog dela, koje je dobilo i nagradu Biblioteke Grada Beograda kao najbolja knjiga putopisne proze.

Fotografije koje stvara autorka najbolje prikazuju ono o čemu se u knjizi govori. Svako putovanje sa sobom nosi posebne emocije, kako za autorku, tako i za njene čitaoce.

Svoja dela stvara potpuno slobodno. Kroz knjige izražava svoju poetičku memoriju i prikazuje ljude i događaje koji su obogatili njen život. Sanja Domazet čitaocima nudi sve ono što je sačuvalo njenu estetiku od tabloidizacije.