Praznik džudoa u Kikindi

U organizaciji Džudo kluba “Partizan” 36. godinu zaredom danas i sutra održava se Međunarodni džudo turnir “KUP Kikinda 2019” i 11. Memorijal “Dragan Ciganović – Ciga” okupio takmičare od sedam do 18 godina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Na ovom turniru takmiče se mladi borci koji će sutra biti šampioni. Važan je i zbog sklapanja prijateljstava. Po prvi put su nam u gostima džudisti iz Grčke i Holandije, a tu su i naši dugogodišnji prijatelji iz država u regionu. Osim promocije sporta ovo je prava prilika da predstavimo naš grad – istakao je Svetislav Vukmirica iz Džudo kluba “Partizan”.

Sve prisutne pozdravio je član Gradskog veća Milivoj Linjački koji je istakao važnost ovakvih sportskih manifestacija u Kikindi:

Gradu Kikinda znači ovakav turnir jer je okupio veliki broj takmičara više od 500. Nadam se da će narednih godina turnir okupiti još više sportista.

Takmičari su došli iz: Bugarske Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke , Holandije i Srbije.

-Došli smo ove godine u Kikindu sa dvojicom takmičara. Kup je značajan na sportskoj mapi, a boravak u vašem gradu nam je izuzetno prijatan – rekao je Srećko Čuvodaz iz Holandije.

-U Kikindi smo prvi put. Turnir je odličan, kao i gostoprimstvo. Zbog praznika, došli smo sa manje takmičara. Ovo je jedan od najboljih i najuspešnijih turnira u Srbiji – kazao je Stefan Papsergju iz Grčke.

Od ponedeljka, 22. do četvrtka. 25. aprila, kikindski džudisti biće domaćini 15. Međunarodnog trening kampa. Ovaj sportski događaj okupiće 300 takmičara svih uzrasnih kategorija.