Praznični, prvomajski servis

U vreme praznika, dežurne službe u Domu zdravlja radiće po izmenjenom radnom vremenu. Službe Opšte medicine, radiće za dane praznika 1. i 2. maja u objektu Druge zdravstvene ambulante u ulici Svetosavskoj 53, od 07:00 do 20:00 sati. Služba kućnog lečenja, posećivaće pacijente od 7 do 19 sati, svakog dana.

Školski dispanzer neće raditi tokom prazničnih dana, ali će u Dečjem dispanzeru dežurati lekar od 9 do 17 sati. Stomatološka ambulanta će raditi u Prvoj zdravstvenoj ustanovi u ulici KPP broj 106, dvokratno od 8 do 12 i od 14 do 18 sati. Služba Hitne pomoći će biti u pripravnosti 24 sati tokom svih prazničnih dana. Dežurna apoteka Cvejić je u ulici Braće Tatića, koja dežura 24 sati, svakog dana, ostali objekti neće raditi. Drugog maja u svim objektima je redovno radno vreme.

PARKING SERVIS:

Tokom prvomajskih praznika, u sredu 1. maja i u četvrtak, neće se naplaćivati parkiranje u gradu. Redovna naplata parkiranja nastavlja se u petak, 3. maja.

AUTOBUSKA STANICA:

Narednih dana autobusi u gradskom i prigradskom saobraćaju voziće po nedeljnom režimu saobraćaja:
POŠTA:

U Kikindi pošta, kao i njene ispostave tokom prazničnih dana neće raditi

TAKSI

Taksisti će 1. i 2.maja voziti po drugoj prazničnoj tarifi.

PREHRAMBENE PRODAVNICE

Kompanija Univerexport, će prilagoditi praznično radno vreme svih maloprodajnih objekata 1. maja do 12 sati, ali je 2. maja redovno radno vreme za sve maloprodajne objekte.

Lidl će sutra, 1. maja raditi skraćeno, do 14 sati, a 2. maja regularno, od 8 do 22 sata. Gomex će 1. maja raditi od 7 do 13 sati, 2. maja je redovno radno vreme.

U sredu 1. maja, IDEA prodavnice u Masarikovoj i Svetosavskoj biće na raspolaganju do 15h. U subotu, 2. maja oba objektia imaće redovno radno vreme.

Maxi supermarket će tokom svih prazničnih dana raditi po standardnom radnom vremenu, bez prazničnog režima, pa će sugrađanima biti na raspolaganju od 7 sati i 30 minuta do 21 sat.

Mesara Mrkšićevi salaši tokom prvog i drugog maja neće raditi, dok će u Matijevićevim objektima sugrađani moći da pazare i prvog i drugog maja od sedam do 15 sati.

ODNOŠENJE KOMUNALNOG OTPADA

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada u gradskoj zoni kontejneri će od danas do ponedeljka, 6. maja biti postavljeni na sledećim lokacijama u Kikindi.

Od danas do 2. maja šest kontejnera će se nalaziti u Ulici Toze Markovića, od Vuka Karadžića do Radničke. 

3. i 4. maja četiri kontejnera nalaziće se u Nejgoševoj ulici, od Miloša Velikog do Kosovske, i po jedan u naseljima Blok 35 i Blok 36.

5. i 6. maja dva kontejnera biće postavljena u Ulici Braće Subotički (od Mihajla Pupina do Radničke), tri u Njegoševoj ulici (od Mihajla Pupina do Radničke) i jedan na Bašaidskom drumu.

Iz kompanije FCC obaveštavaju sugrađane da će tokom prazničnih dana služba sakupljanja i odnošenja komunalnog otpada raditi po redovnom režimu, dok će blagajna i kancelarije kompanije biti na raspolaganju sugrađanima od petka.