Pravilno korišćenje auto sedišta za veću sigurnost najmlađih u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja Kikinde i Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije organizuju narednog ponedeljka edukativni seminar „Značaj upotrebe auto sedišta u saobraćaju i na putevima“.

Veliki broj saobraćajnih nesreća, koje su se u prethodnom periodu dešavale na teritoriji naše države, motivisale su nadležne ustanove da načine korake kako bi se promenila ova loša statistika.

Cilj je da ovim projektom i ovim seminarom obuhvatimo roditelje koji imaju decu mlađeg uzrasta, rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

Deca ove uzrasne kategorije često su u saobraćajnim nesrećama bile žrtve, a razlozi zbog kojih se to dešavalo su brojni. Dečija auto sedišta u ovim slučajevima se ili nisu koristila ili su bila neadekvatno upotrebljena. Seminar koji će se održati narednog ponedeljka biće višestruko koristan za sve polaznike.

Zainteresovani sugrađani moći će svakog dana, zaključno sa petkom, do 12 sati da u Uslužnom centru Gradske uprave popune obrazac i prijave se za pohađanje ovog edukativnog seminara.

Mi ćeno u petak, po okunčanju roka za prijavljivanje, organizovati javno izvlačenje dvadesetoro budućih polaznika ove obuke, dodaje Linjački i napominje da će se seminar održati u Centru za stručno usavršavanje 13. marta sa početkom u 10 sati i 45 minuta. Cilj je da se svi građani koji imaju malu decu odazovu ovom pozivu, jer je edukacija od velikog značaja kako za decu i roditelje, tako i za sve ostale koji vode računa o bezbednosti saobraćaja.