Požar na potesu Stara klanica

Danas oko 13 sati i 30 minuta na putu za Strrelište izbio je požar koji je zahvatio veliku površinu. Na svu sreću u požaru nema povređenih, a nije oštećen nijedan objekat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vatrogasno-spasilačke jedinice stigle su ubrzo po prijavi da je požar zahvatio veći deo trske na potesu Stare klanice. U gašenju su učestvovale dve vatrogasne ekipe, a vetar je dodatno otežavao posao. Na licee mest stiglo je i novo vatrogasno vozilo zapremine 10.000 litara vode. Za stanovnike ovog dela grada požari na otvorenom su svakodnevnica, ističe Milenko Janjić:

-Bio sam na 700 do 800 metara od mesta na kom je izbio požar. Vatra se vrlo brzo razbuktala. Ne mogu da vam opišem kako je to izgledalo kada je Stara klanica počela da gori.Od dima, koliko je bio gust, ništa nije moglo da se vidi. Izgorela je jako velkika površina. Tu ima trske, leševa životinja, rastinja. Sve je suvo i brzo gori. Pre nekoliko dana upaljena je trska na putu prema Nakovu i u Železničkom Novom Redu. Kada vatra krene sve izgori, a stalno se pali.

Kako TV Rubin saznaje vatrogasaci svakodnevno imaju posla sa pet do šest požara kako u građevinskom rejonu, tako i u ataru.