Posle studija medicine u Bugarskoj zaposlenje i sreću našao u Kikindi

Robert Borisov iz Dimitrovgrada kada je upisivao studije medicine nije ni sanjao da će iskustvo lekara sticati u Srbiji. Kako ističe po završetku gimnazije dobio je stipendiju za studije medicine u Plovdivu u Bugarskoj gde je planirao da ostane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Bilo nas je 140 studenata. Polovina su Bugari, polovina stranci. Studije u Bugarskoj su lepo iskustvo za mene. Medicinu sam upisao pre ulaska Bugarske u Evropsku uniju. Tada je stipendija mogla da pokrije sve troškove koje sam imao. Sa druge strane kada je Bugarska postala deo Evropske unije sve je postalo puno skuplje – dr Robert Borisov, lekar opšte prakse.

Posle studija volontirao je kratko u rodnom mestu i na nagovor prijatelja iz Novog Bečeja došao je u Vojvodinu. Od decembra je u Kikindi, a šest godina pre toga bio je zaposlen u Novom Miloševu, gde je upoznao suprugu sa kojom ima trogodišnjeg sina.

-Kikinda je lepa. Naročito mi se sviđa centar koji je idealan za decu. Ljudi su fini, a vojvođanska kuhinja je odlična što baš i nije dobro za moju liniju – rekao je Borisov.

Zaposlen je u Školskom dispanzeru. Napominje da mu se dopada posao pedijatra jer se sreće sa decom i mladima. Borisov dodaje da je jedna od najvećih vrednosti Kikinde to što je multikulturna sredina.