Posle 15 godina u Domu zdravlja ponovo radi oralna hirurgija

Početkom ove godine u Domu zdravlja svi pacijenti koji za to imaju potrebu mogu da se obrate oralnom hirurgu. Tokom proteklih deceniju i po sugrađani su zbog složenijih intervencija koje su zahtevale oralnog hirurga odlazili u Novi Sad, a sada im je ova zdravstvena usluga dostupna i u Kikindi, istakla je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja. Svi neophodni instrumenti, oprema kao i hirurška stomatološka stolica kupljeni su zahvaljujući podršci lokalne samouprave. Kako Dom zdravlja dugo nije imao oralnog hirurga opreme, ali ni adekvatnog prostora nije ni bilo.

-Najpre smo preuredili prostor kako bi imali hiriršku ambulantu. Tu nam je finansijsku pomoć pružio grad Kikinda – objasnila je dr Biljana Marković.

Oralni hirurg dr Marija Vujović napominje da je specijalizaciju završila u novembru prošle godine na novosadskoj Klinici za stomatlogiju.

Oralna hirurgija biće dostupna i deci. Iz oblasti stomatologije na specijalizaciji su još dva doktora i to za dečiju preventivnu stomatologiju i za specijalistu stomatološke protetike.