Poseta prvorođenoj bebi u 2017. godini

Zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić i predstavnici Crvenog krsta posetili su Mariju Zakanj, prvu bebu rođenu u ovoj godini. Porodici prvorođene Kikinđanke u 2017. godini uručen je bebi paket u okviru akcije „Paket za novorođenu bebu“.

-Veliko mi je zadovoljstvo da u ime gradonačelnika Pavla Markova i u svoje lično ime da pozdravim rađanje i dolazak na svet prve male Kikinđanke u 2017. godini. Ovde smo da podelimo radost i da pomognemo i maloj Mariji i njenim roditeljima, te da ove im prve dane roditeljstva učinimo lepšim i prijatnijim, istakla je zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić, koja je porodici Zakanj – Čeke uručila 40 000 dinara.

Mladim roditeljima Kristini Zakanj i Bobanu Čekeu Marija je prvo dete. Veoma su srećni i ponosni. Znali su da će dobiti devojčicu, a nadaju se da će u narednom periodu Marija dobiti brata ili sestru.

Crveni krst Kikinda već 21 godinu učestvuje u akciji darivanja prvorođenih beba.

-Ovo je jedna od najlepših akcija koju sprovodimo. Devojčici su poželeli lep život, a roditeljima skladan i uspešan brak, izjavila je Aranka Felbab iz kikindskog Crvenog krsta.

Nakon posete prvoj bebi, predstavnici ove organizacije uručili su bebi pakete i još trima majkama sa bebama, koje su 1. januara bile prisutne na porođajnom odeljenju kikindske Opšte bolnice.