Poseta predstavnika grada Iđošu i Sajanu

Član Gradskog veća Ljuban Sredić zajedno sa saradnicima posetio je Iđoš i Sajan. Sa predsednicima mesnih zajednica razgovarao je o problemima investicijama i planovi za narednu godinu.

-Rebalansom budžeta, na kom radimo, moraćemo da umanjimo sredstva za investicije namenjena selima, tako da je veoma važno da čujemo predsednike mesnih zajednica o tome šta su prioriteti – rekao je Sredić.

U Iđošu su zadovoljni urađenim u tekućoj gosini. Miodrag Komanov istakao je da je u selo izgrađeno dečije igralište, da imaju četiri nova autobuska stajališta, ograda oko groblja, a iako nije realizovano ove u planu za sledeću godinu naći se rekonstrukcija Doma lova za koju je potrebno oko 11 miliona dinara.

Zoltan Tot, predsednik MZ Sajan kaže da je ove godine izostala planirana rekonstrukcija ulice Đure Đakovića vredna pet miliona dinara, ali će do kraja godine biti rekostruisan krov nekadašnje bioskopske sale za koju će se utrošiti 1,5 miliona dinara. U ovom selu uređene su bankine u dve ulice, posut je i lomljeni crep u ulicama u kojima nema asfalta. Do kraja godine magacin u Domu kulture biće adaptiran u čajnu kuhinju.

Za investicije u selima iz gradske kase bilo je namenjeno 70 miliona dinara, ali će ovaj iznos biti umanjen rebalansom.