Porodica Gažo prikuplja novac za lečenje petogodišnje ćerke Diane u Beču

Porodica Gažo prikuplja novac za lečenje petogodišnje ćerke Diane u Beču

Nekoliko dana po rođenju Diane Gažo, lekari iz segedinske bolnice i roditelji primetili su da se drugačije ponaša od ostalih beba. Ispitivanja u Budimpeštu i Pečuju nisu dala rezultate, a danas petogodišnja Diana imala je dnevno i po 70 teških napada nalik epilepsiji.
-Ne govori, nepokretna je, ne može da sedi. Ne znamo kad je gladna ili žedna, može da guta, ali ne i da žvaće tako da smo primorani dnevno da je hranimo sa tridesetak flašica mleka ili kašaste hrane. Čuje i vidi, ali ne može da hoda. Vezana je za krevet i za kolica. Svaki napad koji dobije utiče na moždane funkcije i na srce, od toga može i da umre, kaže majka Erika.
Nadu u izlečenje dali su lekari u Austriji. Roditelji su zajedno sa devojčicom prošle godine posetili Medicinski univerzitet u Beču. Tamošnja bolnica ima kapaciteta da je odmah primi i krene sa lečenjem koje košta 30.000 evra. Tibor Gažo, Kikinđanin koji već duže vreme živi u Mađarskoj gde je i zasnovao porodicu apeluje na ljude dobre volje koji imaju mogućnosti da pomognu u prikupljanju novca za operaciju.
– Želja nam je da je vidimo kako stoji na svojim nogama, trči, smeje se, govori i da bude kao sva ostala deca, kaže Tibor.
Svi koji žele da pomognu porodicu mogu kontaktirati putem mejla erika_gazo@citromail.hu