Popis bespravnih objekata na selima

U toku je još jedan popis nelegalno izgrađenih objekata u svih devet sela.Iako je Komisija za popis završila svoj posao, sada će se evidentirati građevine u domaćinstvima u kojima niko ne stanuje ili su objekti bili zaključani.

-Ima dosta napuštenih kuća gde je popis moguć samo sa satelitskog snimka koji nije pouzdan. Zato smo ponovo počeli popis jer želimo da se ovaj posao obavi što je bolje moguće. Komisija će obilaziti samo objekte u koje nije mogla da uđe u jeku popisa – istakla je Biljana Felbab, sekretarka Sekretarijata za pravne poslove i komunalnu delatnost .

Pretpostavlja se da ima između 8.000 i 9.000 bespravno izgrađenih objekata u mesnim zajednicama koji nisu popisani i u svakoj od tih kuća ostavljana su obaveštenja o tome da je u toku popis i gde može da se popuni i preda prijavu.

-Objekti u kojima nema nikog će biti fotografisani, a članovi Komisije daće svoju ocenu u kakvom je on stanju. Takve objekte popisaćemo uz delimičnu pomoć komisije i uz pomoć satelitskog snimka – rekla je naša sagovornica.

Kako bi se izašlo u suret stanovnicima sela koji su zaposleni Komisija će raditi od 12 do večernjih sati.Na teritoriji Grada Kikinde popisano je oko 28.000 bespravno izgrađenih objekata, a u najvećoj meri to su pomoćni objekti. Za pomoćne objekte legalizacija je oko 5.000 dinara, ukoliko su na jednoj parceli. Za kuću do 100 metara kvadratnih cena je ista.