Pop veče na „Danima ludaje“: Ana Kokić i „Crvena jabuka“ oduševili sve generacije

Ana Kokić baladom je otvorila koncert na Gradskom trgu u okviru 33. „Dana ludaje“.

Poznata pevačica do sada je nastupala u kikindskim diskotekama, a ovo je prvi put da se Kikinđanima predstavila u raskošnom izdanju. Kako ističe, posebna joj je čast što je deo naše najvažnije manifestacije:

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras ovde. Prvi put sam na vašoj manifestaciji. Jedva čekam da probam neki proizvod od ludaje, neku pitu. Sigurna sam da je jako ukusno.

Svoju poziciju na estradnom nebu već je našla uz pesme koje same bira prema sopstvenom senzibilitetu. Ipak, publiku voli da obraduje i drugim melodijama:

-Ja volim da sve generacije budu srećni, i najmlađi i najstariji. Tu su stare pop-rok pesme, tu su i moderne pesme. Uz to, za najstarije smo obradovali lepi, starim narodnim pesmama.

Šira javnost Anu je upoznala nakon pobede u jednom šou programu, gde je prikazala svoj muzičko-scenski talent. Evo koliko je taj period uticao na njen život i karijeru:

-Na neki način dobila sam jednu vrstu publike, koja do tada nije pratila moj rad. Nakon tog šoua drugačiji je pogled na moju muziku, mene, moj rad, trud i sve čime se bavim. Mi, ipak, živimo u Srbiji. Pratimo svetske trendove, ali ono što je naše ostaje sigurno.

Nakon Ana Kokić, na sceni u centru grada našla se, slobodno se može reći, kultna pop grupa „Crvena jabuka“. I Sarajlije su koncert počele baladom, a potom su usledili hitovi poput „Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“ i ostalih evergin melodija pop muzike. „Crvenoj jabuci“ bio je ovo prvi nastup u Kikindi nakon decenije, a naš grad i manifestaciju veoma cene:

-Evo nas ponovo na „Danima ludaje“. Moram priznati da se dobro sećam prošlog puta i da je bilo odlično, objašnjava basista Krešimir Kastelan.

Bend postoji već 33 godine. Sa radom su počeli u nekom, po svemu, drugačijem vremenu. Danas su na ceni drugačiji zvukovi, pa nas je zanimalo kako uspevaju da se i sada drže svoje pop priče:

-Uspevamo veoma jednostavno, zato što volimo tu muziku. Tehnički smo išli za novim stvarima, pratili smo nove tehnologije u snimanju, ali uvek smo se držali zvuka koji volimo i koji od početka radimo. Naš stil uvek je podjednak.

Njihovi idoli bili su „Bitlsi“ i „Rolingstonsi“, a već tri decenije oni su uzori mladim muzičarima. Evo koji poruku imaju za one koji tek počinju:

-Jedina stvar je da idu srcem i da prate muziku koju vole, bio to pop, rep ili narodna muzika. Ako to vole i ako im je to u srcu, neka to i rade.

„Crvena jabuka“ tako pokazuje da pravi kvalitet traje uprkos svakim promenama i izazovima. Za Kikinđane su pripremili koncert za pamćenje, u kojem su uživale sve generacije.