Ponovo dezinfekcija grada- primarna dečija igrališta

Sinoć je u Kikindi ponovo počela dezinfekcija grada. Za sada se dezinfikuju na prvom mestu dečija igrališta, kako u Kikindi tako i na selima jer su u ovom trenutku deca i mladi prioritet kao i sve pijace.

Primarno dečija igrališta. Ne samo ovo u centru grada već u celoj Kikindi I svim selima. To su prva mesta gde su volonteri sinoć počeli da obavljaju dezinfekciju, nakon gotovo dva meseca pauze. Svi su očekivali da se tim poslom više ne bave, ali kako je zaraza opet među nama prioritet su mesta gde se okupljaju najmlađi pa potom druge javne površine.

– Po nalogu štaba za vanredne situacije Grada Kikinde počinjemo ponovo sa dezinfekcijom grada ovoga puta najpre sa dezinfekcijom igrališta I prostora oko I samih pijaca, kako u gradu tako i u drugim naseljenim mestima. Ja bih zamolila sve privredne subjekte da se strogo pridržavaju svih mera koje su im propisane da najpre sami budemo odgovorni prema sebi u borbi protiv Covida.

U dezinfekciju grad su uključene i seoske mesne zajednice. Radiće se kao što smo radili I u prethodnom periodu što se pokazalo kao vrlo efikasno uz naravno podršku građana koji su poštovali sve mere bezbednosti I ja bi ih molila da ponovo vode računa da nose maske, da drže distancu zarad sebe I drugih.

Po samom pozivu u dezinfekciju su se uključili brojni volonteri. Sa nama je večeras firma MINS a od sutra ponovo Rasadnik “Vikumak” i drugi pojedinci koji će nam pomagati. Radimo ručno prskalicama, sad ne radimo mašinama jer ovog puta dok nema vanrednog stanja mašine ne mogu da se bezbedno kreću zbog ljudi I automobila koji su svakodnevno u gradu, rekla je za TV Kikindu Minja Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Kikinde pozvali su i upravnike stambenih zgrada da  pojačano održavaju čistoću i higijenu stambenih objekata.