Položeni venci na spomeniku žrtvama fašizma povodom dana oslobođenja Kikinde

Povodom oslobođenja Kikinde u Drugom svetskom ratu, danas su na spomeniku žrtvama fašizma u centru grada, položeni venci. Delegacije kikindskog SUBNOR-a, Gradske uprave, predstavnika Jevrejske zajednice, Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida, Sekcije porodica poginulih u ratu, političkih partija i Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, položile su vence na spomeniku žrtvama fašizma u centru Kikinde.
vlcsnap-2016-10-06-13h06m03s87

Konačna bitka za oslobođenje grada počela je u rano jutro 6. oktobra, a pomoć Crvene armije pristizala je iz Rumunije. Prvi pucnji u gradu došli su iz pravca Ruskog Sela i mesta na kom se nalazila kasarna, a broj žrtava nastavio je da raste jer je u novembru usledilo bombardovanje grada.

U kulturno – umetničkom programu, učenici sedmog razreda Osnovne škole Vuk Karadžić, kao i član kluba književnika „Duško Trifunović“, pročitali su pesme Dušana Vasiljeva, Oskara Daviča i drugih pesnika. Nakon polaganja venaca na spomeniku žrtvama, delegacije su položile venac i na spomen obeležju Trinaestoj Vojvođanskoj brigadi ispred zgrade SUBNOR-a.