Policijska uprave dobila nove radnike, automobile i pancire

Na Gradskom trgu održana je svečanost povodom Dana Ministarstva, slave i Dana policije. To je bila prilika da 65 novih policijskih službenika položi zakletvu. Sada je popunjenost Policijske uprave sa 51 uvećana na 75 odsto. Na svečanosti je istaknuta dobra saradnja Grada Kikinde i Policijske uprave. Gradonačelnik Pavle Markov uručio je načelniku Policijske uprave Draganu Joviću ključeve od dva nova automobila marke “dačija daster” i 10 pancira. Markov je istakao da će bezbednost građana biti bolja sa prijemom novih radnika i dodao:
-Od kada smo preuzeli odgovornost za vođenje grada potpuno drugačiji pristup imamo u saradnji sa Policijskom upravom. Svake godine kontinuirano izdvajamo iz budžeta milionska sredstva radi poboljšanja kvaliteta rada.Ono što je u prethodnom periodu bilo obavijeno velom tajne sada se jasno vidi na svakom koraku.


Na saradnji je zahvalio načelnik Dragan Jović, koji narednog meseca odlazi u penziju. On je istakao da su i gradska uprava u Kikindi i opštine koje obuhvataju područje Policijske uprave zajedno sa policijacima učestvovale u akcijama i tribinama.
-Policijska uprava u Kikindi je u prethodnoj godini zaplenila više od 300 kilograma narkotika i 60.000 tableta sa liste opojnih droga. U protekle tri godine kikindska uprava bila je jedna od najboljih u Srbiji kada je u pitanju suzbijnje privrednog kriminala i korupcije – rekao je Dragan Jović, načelnik.


Radom Policijske uprave zadovoljan je i Zvezdan Radojković, pomoćnik direktora policije.
-Važno je da Policijska uprava u Kikindi funkcioniše na čitavoj teritoriji. Policija nije sama sebi dovoljna i to nije cilje nego je presudna saradnja sa lokalnom samoupravom i drugim državnim organima, kao i subjektivan osećaj koji o svojoj bezbednosti imaju sami građani. Migrantska kriza donela je nove potencijalne bezbednosne rizike, ali kikindski policijski službenici odgovaraju na sve rizike i pretnje – dodao je Zvezdan Radojković, pomoćnik direktora policije.
Konkretan učinak rada policijskih službenika izneo je zamenik načelnika Velemir Barbulov:
-U Kikindi je povoljno stanje bezbednosti, a dobrim angažovanjem zaposlenih očuvan je stabilan javni red i mir, tako da je za trećinu smanjen broj prekršaja iz ove oblasti. U oblasti suzbijanja kriminala regsitrovan je neznatan porast, a intezivnim radom otkriven je i sprečen značajan broj krivičnih dela.


Prikazane su i pokazne vežbe odnosno na koji način reaguju policijaci kada sumnjaju da se u vozilu nalaze narkotici, kako se reaguje tokom napada u objekat i na koji način se blokira vozilo.
U centru grada bila su izložena vozila, naoružanje i oprema koju koriste policajci za redovne i vanredne poslove tako da su deca i građani imali priliku da se upoznaju sa radom policije. Svečanost su uveličali članovi Kikindskog pevačkog društva “Kornelije Stanković”, hor “Čuperak” i glumci Narodnog pozorišta.
Položeni su i venci na spomen ploču policijskih službenika koji su izgubili život na dužnosti.