Pokrajinska Vlada i Grad Kikinda zajednički će realizovati razvojne projekte

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović sastao se juče sa predstavnicima Grada Kikinde koju je predvodio gradonačelnik Pavle Markov.Tom prilikom istaknuta je zajednička realizaciji razvojnih projekata koji, pre svega, treba da doprinesu uslovima boljeg ekonomskog razvoja i prosperiteta građana.
Na sastanku u Novom Sadu čelnici Pokrajine i Grada Kikinde dogovorili su se da će zajednički učestvovati u realizaciji prioritetnih projekata u oblasti komunalne infrastrukture i infrastrukturnog opremanja agro – industrijske zone, kao i u obnovi škola u gradu i devet sela.


Mirović je sa svojim gostima zaključio da je privlačenje investitora u ovaj kraj, kako bi se građani zapošljavali, jedan od najznačajnijih prioriteta, kao i da će se zajednički raditi i na rešavanju pitanja izgradnje vodovodne mreže. Predsednik Vlade Vojvodine je istakao da će jedan od mehanizama za podršku biti projektno finansiranje, preko konkursa Pokrajine, u okviru bespovratnih sredstava.
Gradonačelnik Pavle Markov izneo je da je Grad Kikinda spreman da zajedno sa Pokrajinom doprinese ubrzanju ekonomskog razvoja svog kraja.
Sastanku u Pokrajinskoj vladi su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, poslanik u Skupštini AP Vojvodine Milenko Jovanov i Vladimir Vujović, rukovodilac Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj i projekte.