Poklon paketi za najlepši klub u Kikindi

U svečanoj sali Gradske kuće dodeljeni su paketi novopridošlim članovima bebi kluba. Pelene, maramice, multifunkcionalne stolice i ostale stvari neophodne za bebe dobilo je 120 naših najmlađih sugrađana.

Bebi klub u našem gradu postoji već tri godine, sa ciljem da porodicama makar donekle olakša prve dane sa mališanima. Gradonačelnik Pavle Markov podelio je pakete deci i roditeljima, ističući da mu je ovo jedna od najlepših obaveza:

-Kao što znate, pre par godina otvorili smo „Bebi klub“, čija je suština da na neki način simbolično pomognemo svim roditeljima u prvim danima gajenja dece. Meni su ti problemi poznati, znam koliko nije lako biti roditelj i ispuniti sve ono što je potrebno. U svakom slučaju, ono što mi možemo da učinimo jeste da pokažemo jedan znak pažnje, da vidite na koji način razmišljamo o našim najmlađim sugrađanima i da osetite da imate prijatelje u svima nama.

Gradonačelik ističe da Gradska uprava iz godine u godinu unapređuje ovu, svima omiljenu, akciju. Ove godine po prvi put podeljene su i multifunkcionalne stolice, koje su se pokazale višestruko korisnim, a želja je da ovakvih poklonas bude više.

  

Roditelji sa kojima smo razgovarali kažu da je svaka pomoć dobrodošla i da ih raduju poklon paketi. Na ovakav način se donekle povećava i natalitet u gradu, ističu oni.

 

Bebi pakete dobili su najmlađi sugrađani, koji su rođeni tokom marta, aprila, maja i juna. Želja svih je da ova akcija bude masovnija i da naš grad bude bogatiji za još više malih Kikinđana.