Poklon paketi za bebe


Kikinđani, koji su postali roditelji u aprili, maju ili junu danas su u svečanoj sali Gradske kuće od grada Kikinde dobili poklon pakete za svoje tek rođene mališane.

Paket je tako osmišljen da ima svoju upotrebnu namenu više godina, što je vrlo značajno za mlade roditelje. Poklon paketi i ovoga puta namenjeni bebama, ali kao poklon roditeljima obradovali su sve one koji su četvrtom, petom i šestom mesecu u svoj dom doveli novorrođenog žitelja Kikinde ili okolnih sela. Lep zadatak, koji je ustvari i najlepše zaduženje za sve predstavnike grada ispirisao je predesdnicu skupštine grada Stanislavu Hrnjak da svakoj bebi i svim roditeljima čestita i lično uruči poklon paket uz par lepih reči podrške:

-Ovo je drugi put u ovoj godini da grad uručuje pakete novorođenim bebama. Paketi su obogaćeni, od prošle godine i sadrže multufunkcionalnu stolicu, zatim veliki peškir, torbu i radosnicu. Vrlo koristan paket. Mi smo radosni kada imamo ovakvu mogućnost i meni je ovo jedna  od najlepših akcija, koje sprovodi grad. 3.200 000 dinara smo investirali za  realizaciju ove akcije. Uglavnom, nekoliko puta, spram broja rođenih beba organizujemo ovakve akcije.

Ovo je druga ovogodišnja akcija, koju sprovodi lokalna samouptrava, uvek osluškujući šta je ono što bi mladim roditeljima u tim prvim danima, kada se ostvaruju u toj ulozi moglo dobro doći, a da nije na spisku klasičnih potrepština. Akcija će, kako je Hrnjak dodala u okviru populacione politike i dalje biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.