Pokazni trening sa Vladimirom Grbićem

Legendarni odbojkaš Vladimir Grbić posetio je Kikindu, a u SC “Jezero” dočekalo ga je oko 200 članica kluba “KI 0230”. Na pokaznom treningu koji je ovom prilikom organizovan proslavljeni sportista je ukazao na značaj sporta i zdravih stilova života.

 

 

 

 

 

 

 

-Slika u Kikindi za mene je praznik za oči. Mladim sportistkinjama skrenuo sam pažnju da nije važno samo usvojiti odbojkašku tehniku za koju su potrebne godine, već da je važno da se sport stavi u funkciju zdravlja i zdravog stila života – istakao je Vladimir Grbić.

Grbić je ukazao na činjenicu da 96 odsto dece ima problem sa krivom kičmom, kao i da je dijabetes u Vojvodini porastao za 1.500 procenata kod dece u proteklih 20 godina.

Decu treba animirati i podsticati da budu fizički aktivna. Kroz igru treba da zavole sport i tako od sporta dobiju sve ono što suštinski može da im da – dodao je Grbić.

Ovakvim sportskim manifestacijama doprinosi se razvoju sporta.

Probni trening Vladimira Grbića je promocija sporta, odbojke, rada sa mladima i internacionalnog kampa našeg odbojkaša. Na ovaj način naš Vanja Grbić prenosi znanje i motiviše nas mlade sportiste – rekla je Anja Berić, odbojkašica OK “KI 0230”.

-Vanja Grbić svojim motivacionom govorom skrenuo je pažnju na značaj bavljenja sportom. Deo naših odbojkašica iz različitih kategorija su prošle i motorički test što je deo naučnog rada Vladimira Grbića vezanog za odbojku – dodala je Tamara Radlović, trener OK “KI 0230”.

Seniorska ekipa kluba “KI 0230” takmiči se u Prvoj vojvođanskoj ligi i takmičenje su završile na petom mestu.