Pokazale da zaslužuju viši rang: Rukometašice „Kikinde” maksimalnim učinkom završile polusezonu

Igračice ŽORK „Kikinda“ maksimalnim učinkom završile su polusezonu u Prvoj ligi Sever.

Pobedom od 25:20 u meču poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Kikinđanke su potvrdile titulu šampiona, a posle mnogo napora i turbulencija, ekipa je imala razloga za slavlje:

-Ja bih se zahvalio devojkama, jer su pružile svoj maksimum. Na početku prvenstva nismo bili sigurni koliko možemo da učinimo sa ovakvim sastavom, a ispostavilo se da dobrim radom i zalaganjem na treninzima, kao i pružanjem odličnim partijama na utakmicama, možemo da napravimo dobar rezultat, istakao je trener kikindske ekipe Dragan Mrakić.

Ponos trenera dele i igračice. Njihova želja je da se, nakon kratkog odmora, vrate treninzima i dobrim partijama:

-Pokazale smo koliko vredimo i da ova liga nije za nas. Od 11 utakmica imamo 11 pobeda i to dovoljno govori. Protivnice su stvarno bile korektne, ali moja ekipa zaslužuje više, naglasila je Željana Radaković.

Budući da su polusezonu završili porazom, ekipa „Laki“ bila je vidno razočarana. Iako su igračice pružile dobru partiju, to nije bilo dovoljno da savladaju šampionke:

-Utakmica nije krenula kako treba. Nisam zadovoljna igrom devojaka, jer nisu dale svoj maksimum. Nedostaju nam i četiri povređene igračice. Mogu da budem zadovoljna, jer golovna razlika nije prevelika, izjavila je trener ekipe „Laki“ Jelena Radovanović.

Uz mnogo više samopouzdanja, ekipa „Kikinde“ okreće se pripremama i drugom delu prvenstva. „Kikinda“ je u jesenjem delu prvenstva napravila i značajnu bodovnu razliku na tabeli. Tim ima devet bodova više od drugoplasiranog „Spartaka“ iz Debeljače.