Pogledajte kako će izgledati nova pijaca

Do kraja godine je rok za završetak prve faze radova na gradskoj pijaci. Prvi segment kao što imate priliku da vidite na 3d snimku, obuhvata izgradnju lamele 1 sa pripadajućom infrastrukturom, koja će funkcionisati kao zasebna celina.

– Radovi podrazumevaju rušenje stare upravne zgrade, ribarnice, magacina i poprečne zgrade a na mestu stare upravne zgrade se gradi nova koja će biti dovedena do upotrebne dozvole. Ona podrazumeva poslovni prostor, odnosno lokale rekao je za našu televiziju Nikola Vojnović, rukovodilac Zelene pijace.

Realizacija izgradnje pijace je finansijski zahtevan projekat zbog čega je i planiran rok za završetak 3 godine. Očekivanja su da će sledeća faza biti nastavljena naredne godine

U drugoj fazi gradi se lamela koja podrazumeva objekat od 300 kvadrata i u kojoj će biti smeštena i upravna zgrada. Ova faza je najobimnija. Po njenom završetku je završeno i 80 odsto radova na izgradnji nove pijace. U trećoj fazi gradi se lamela 3, zgrada koja će se nalaziti sa desne strane kad uđete na pijacu a u njoj će biti lokali, toaleti, mlečna pijaca, objašnjanja Vojnović.

U pijačnoj upravi zadovoljni su aktuelnim tokom radova.

-Radovi teku u dobrom smeru, inevstitori poštuju zacrtane rokove, kaže upravnik pijace.

Prodavci će biti useljeni u prostor po konačnoj izgradnji. Ovim projektom biće ispunjeni zahtevi prodavaca a znatno bolje uslove imaće i posetioci pijace.

– Najveći cilj svih prodavaca je bio da imaju krov nad glavom a to će dobiti izgradnjom nove pijace. Utisci su im pred početak radova bili podeljeni. Pošto se na izgradnju čeka 20 godina mnogi nisu verovali da će se to desiti a sada kada su videli da je to realnost sad svi čekaju završetak radova, navodi Vojnović.

Ukupna površina pijace je 2590 kvadratnih metara a deo ovog prostora će biti iskorišćen i za izgradnju parkinga.