Poginula Kikinđanka (31), voz naleteo na automobil kod Bajmoka

Poginula Kikinđanka (31), voz naleteo na automobil kod Bajmoka

Na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka, jutros oko 8 časova putnički voz naleteo je na “golf 7” kikindskih registarskih oznaka i tom prilikom poginula je S. U. (31) iz Kikinde, koja je vozila automobil, potvrđeno je RTS-u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Voz se kretao iz pravca Subotice prema Somboru, dok je nesrećna žena koja je upravljala vozilom dolazila iz pravca Sombora. Posle sudara, putnički voz je pedesetak metara gurao automobil, pre nego što se zaustavio.

Pružni prelaz je obezbeđen rampama i signalizacijom, a u trenutku uviđaja je konstatovano da su rampe bile podignute. Istraga treba da utvrdi da li je mašinovođa imao signalizaciju da postoji problem sa rampama, odnosno da li treba da uspori na pružnom prelazu. 

U saopštenju “Infrastruktura železnica Srbije” se navodi da je železnički saobraćaj na tom delu pruge u prekidu i da će Železnička komisija za vanredne događaje utvrditi uzroke ove nesreće. “Infrastruktura železnice Srbije” i “Srbija voz” izražavaju najdublje saučešće porodici nastradale osobe.

(Izvor: RTS)