Poezija Mirjane Kovačević za ljubitelje melodičnih stihova

Mirjana Kovačević bavi se pisanjem poezije, proze i autorskim radom u muzici, a kikindska publika sinoć je imala priliku da uživa u stihovima njenih pesama, koje se nalaze u zbirkama „Sa pticom u srcu“ i „U večeri“.

U jednom neobičnom ambijentu, autorka uspela je da okupi ljubitelje stihova i lepe reči. Ova umetnica stvara od ranih školskih dana, a svoje pesme smatra svojom decom.

U poeziji su sadržana filozofija i psihologija, kao i sve ono za čim pesnikinja traga. Pesme su njen osnovni umetnički izraz, u kojem traga za suštinom.

-Mene interesuje istina. Postoje laž, istina i konačna istina, koja mene prilično zaokuplja. Posmatram je osluškujem je u svojoj duši i vidim je u drugim ljudima. Sva do sada stečena iskustva pretačem u stihove i što je najvažnije, svojim pesmama šaljem poruke, kaže Mirjana Karanović.

Kroz poeziju autorka objašnjava šta ljubav jeste i šta ljubav nije, šta se dešava u čoveku i koliko on sam sebe razume. Stihovi su lirični i melodični, tvrdi jedan od recenzenata zbirke „Sa pticom u srcu“ Tode Nikoletić:

-Svaki čovek i svako biće na svetu ima svoja čula. Mirjana ima prefinjena čula kada je lirika u pitanju. Pogotovo u ovom grubom vremenu, vremenu besmisla, da se neko iskaže poetikom, da neko prenese svoja osećanja, da neko osim potrošačke korpe pokaže da postoji i ta emotivna vertikala u čoveku, zaista je za pohvalu. 

Za zbirku pesama „U večeri“ recenziju je napisao Spasoje Grahovac, naš poznati književnik. Njegovo viđenje poezije Mirjane Kovačević, kao i širi izveštaj sa promocije i razovore sa ostalim recenzentima Blagojem Bakovićem i Jovanom Adamovim i sa profesorom Jovicom Trkuljom, pogledajte u emisiji „Riznica“, koja će biti emitovana 22. aprila.