Podsticajna sredstva poljoprivrednicima

U okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja u gradskoj kući potpisani su ugovori sa poljoprivrednicima koji su konkurisali za subvencije. Tim povodom član Gradskog veća Imre Kabok istakao je tokom godine oko 700 poljoprivrednika konkurisalo i dobilo sredstva.

 

 

 

 

 

-Ukupna vrednost poslednje tranše sredstava u ovoj godini je 2,3 miliona dinara. Odobren je novac za devet poljoprivrednika, a opremu će koristi četrdestak proizvođača. Naš cilj je da se se ono što proizvodite na tržištu pojavljuje kao polufinalni ili finalni proizvod – istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

Povratar Dejan Ugrešić konkurisao je za nabavku opreme za sušenje povrća.

Hvala lokalnoj samoupravi što nam pomaže. Sušara će mi pomoći da dalje usavršavam proizvodnju. Planiram da proizvodim sušeni paradajz – kazao je Dejan Ugrešić.

Udruženje pčelara “Matica” iz Banatskog Velikog Sela sada će moći da kupi sušaru za polen.

-U udruženju “Matica” ima 50 pčelara. I prethodnih godina gradska uprava maksimalno nam je izlazila u susret tako da smo uspeli da kupimo profesionalne vrcaljke i topionike, mlin za šećer – dodao je Marko Sekulić, pčelar.

Aleksandar Svirčev povrtar iz Iđoša napominje da su mu ova sredstva pomogla da započne realizaciju dugogodišnje ideje.

-Konkurisao sam za dodelu vakum pakerice. Na ovaj način sve što proizvedemo biće bolje spakovano što će povrću povećati vrednost – rekao je Aleksandar Svirčev.

Lokalna samouprava ove godine opredelila je 20 miliona dinara podrške od čega je više od 15 miliona iskorišćeno putem javnih konkursa.