Podeljeni grad

Nemanja Starović , istoričar, pisac i televizijski autor objavio je tri knjige: popularno-istorijsku zbirku „Bliski istok – kratko i jasno“ , kao i romane „Sa druge strane“ i „Podeljeni grad“. Najnovija knjiga je uzbudljivo štivo sa radnjom smeštenom u alternativnom Novom Sadu.

 

 

 

 

 

 

-Radi se o, pre svega, špijunskom romanu koji se odvija u miljeu alternativne istorije. Odvija se u sadašnjem vremenu koje je po mnogo čemu identično vremenu i svetu u kom živimo, a ipak i dosta drugačije – istakao je Nemanja Starović.

Kao istoričar Starović dodaje da je istorija temelj društva. Trudio se da svoja iskustva iz društvenog delovanja, poznavanja političkog procesa, medija, međunarodnih odnosa sublimira u roman.

-Roman govori o sadašnjem vremenu koje je malo drugačije od onoga što mi zapravo proživljavamo. Novi Sad je podeljeni grad. Dunav je granica na kojoj se svakakve čudne stvari dešavaju. Roman čitaocu omogućava da se nađe u ulozi detektiva – rekao je Starović.

Od Nemanje Starovića saznajemo da uvek piše i kada nema olovku u ruci pa nagoveštava da će prva dva romana prerasti u trilogiju.Pored autora, o romanu su govorili i istoričari Ognjen Karanović i Saša Adamović.