Počinju “Dani ludaje”

U četvrtak u Kikindi počinju “Dani ludaje”, manifestacija po kojoj je naš grad prepoznatljiv. Poslednje pripreme su u toku koje će Gradski trg pretvoriti u najlepšu gostinsku sobu Evrope.

-Na pragu smo 32. Dana ludaje koji počinju sutra i trajaće do nedelje. Pozivam sve sugrađane da dođu i proprate sve sadržaje koje smo pripremili za ovu godinu i da budemo dobri domaćini svima koji nam budu došli u goste – istakla je Jasmina Milankov iz Kancelarije za turizam.

Manifestaciju sutra u 10 sati otvaraju najmlađi koji će učestvovati u “Igrama sa ludajom” u Kulturnom centru, u posledpodnevnim satima biće proglašeni i najbolji likovni i literarni radovi na temu tikve.U Galeriji “Terra” u 18 sati biće otvorena izložba iz zbirke “Atelje 61” iz Petrovaradina, a od 19 sati na Gradskom trgu najpre nastupa grupa “Kum”, a potom Neda Ukraden i “Divlji kesten”.

-U petak u 15 sati naši najmlađi sugrađani u karnevalskoj povorci obučeni u plodove jeseni otvoriće ovogodišnju manifestaciju. Pozivam sve naše Kikinđane da budu sa njima na Gradskom trgu – rekla je Milankov.

U isto vreme na centralnoj bini biće održan koncert povodom Evropskog dana međunarodne saradnje. U Narodnom muzeju u 18 sati i 30 minuta biće otvorena izložba radova grnčara iz Srbije, Rumunije i Mađarske “Ludaja i lonac”, a pola sata kasnije u Kulturnom centru sugrađani će imati priliku da vide izložbu naivne umetnosti iz Padine “Oslikana tikva”. U 20 sati je koncert Kikija Lesandrića i “Pilota”, a u 22 nastupa Dejan Petrović i Big bend.

-Prepodnevni sati u subotu rezervisani su za “Banatski fruštuk”, “Evropski kutak”, Gostinsku sobu, Mini-sajam preduzetnika. U 16 sati je i najintersantniji deo programa – merenje najduže i najteže ludaje – objasnila je Jasmina Milankov.

Iako je godina bila sušna, očekuje se obaranje barem jednog rekorda na ovogodišnjim “Danima ludaje”. U subotu u 14 sati biće promovisana dalmatinska i mediteranska kuhinja. Od 20 sati je koncert Marine Tadić, a u 22 sata nastupaju Zorica Brunclik i Kemiš.

-U nedelju će se na bini tokom dana predstavljati mladi sugrađani, neafirmisani rok bendovi, a biće i drugih sadržaja – kazala je naša sagovornica.

U nedelju u 10 sati na Starom jezeru biće održan VIII Međunarodni zlatni kotlić takmičenje u kuvanju riblje čorbe, dok je u 21 sat koncert grupe “Van Gog”.Kao i svake godine manifestaciju će pratiti i sportski susreti tako da će biti održani turnir u tenisu, odbojci i šahu, Fudbalijada.

Osim pomenutih sadržaja na trgu će biti izlagača koji će na tezgama ponuditi svoje proizvode, a najmlađi će uživati u luna parku koji je postavljen na parkingu u Nemanjinoj ulici.