Počinje upis u vrtiće

Od 15. aprila do 15. maja u Predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki” trajaće upis mališana za školsku 2019/2020. godinu. Deca će moći da budu upisana na dva načina.

 

 

 

 

 

 

-Ostaje klasičan način upisa, kao što je to rađeno godinama unazad, a postoji mogućnost elektronskog upisa preko E-uprave. Sve pojedinsti oko elektronskog upisa nalaze se na sajtovima Predškolske ustanove i E-uprave. Roditelji mogu da dođu i u Dositejevu 43 gde se nalazi upravna zgrada i da upišu svoje dete – rekla je Svetlana Milić, direktorica PU “Dragoljub Udicki”.

Omogućen je i upis u seoskim vrtićima. Prilikom upisa vodiće se računa o kategorijama koje imaju prednost.

-U celodnevnom boravku prvenstvo će imati deca čij su roditelji zaposleni. Svi roditelji bez obzira na to na koji način upisuju decu moraju lično doneti zdravstveni list, a upis neće biti moguć ukoliko dete nije primilo sve vakcine – rekla je naša sagovornica.

Najveće interesovanje roditelja je za jaslene grupe. Mališani od godinu do tri godine raspoređeni su u mlađu i stariju jaslenu grupu u vrtićima “Kolibri”, “Miki” i “Plavi čuperak”.

-Činjenica je da je u Kikindi veći broj zaposlenih što je jako dobro. To nam je pokazatelj da postoji potreba da se poveća broj ovih grupa – kaže Svetlana Milić.

Cena boravka za sada ostaje ista. Za celodnevni boravak treba izdvojiti 4.600 dinara , a za poludnevni 1.800 dinara. Predškolci celodnevni boravak plaćaju 2.300, a poludnevni 900 dinara. Iste su cene i za roditelje koji su korisnici dečijeg dodatka.