Počinje upis u Regionalni centar za talente “Dušan Vasiljev”

Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“ 30. septembra organizuje prijem novih članova. Osnovci i srednjoškolci, naveo je Srđan Srdić, mentor u centru zadužen za oblast književnost,  imaće  mogućnost da se opredele za neke od deset oblasti, kojima raspolaže ovaj centar, koji je jedinstven u regionu:

-Prethodna godina je bila izuzetno uspešna za polaznike centra. Na republičkom takmičenju od deset polaznika čak osmoro se plasiralo od trećeg do prvog mesta, što je izuzetan uspeh, kako za đake tako i za mentore.

Tokom ove nedelje sa mlađim mentorima radiće  profesor geografije, Budimir Đukičin, koji je dugi niz godina bio omentor u Centru za talente u Pančevu, a u Centru Dušan Vasiljev je od samog osnivanja:

-Imam posebno zadovolstvo da kažem da u Kikindi tri godine funkcioniše Regionalni centar za talente. Nadam se da će ove godine biti još više zainteresovanih đaka za rad u centru. Ovo je neka vrsta izbornog i istraživačkog rada. Na to ih upućujemo. Očekujem da će ovoga puta biti i đaka iz drugih opština. Angažujemo đake, ali i same roditelje.

 

U okviru rada Centra prošle godne je organizovan kamp u saradnji sa polaznicima pančevačkog centra, zatim je organizovana serija javnih časova i jedna izložba. U ovom trenutku, dodao je Srdić vlada veliko interesovanje učenika, kako osnovaca tako i učenika srednjih škola. Polaznici se mogu opredeliti za deset oblasti, a sa đacima radi 11 mentora. Rad centra svesrdno pomaže lokalna samouprava.

Centar je jedan od retkih koji dostiže gotovo gornju granicu od 12 predmeta, koliko imaju najjači centri u Srbiji, s tim da je ovde zastupljena psihologija, geografija, književnost, srpski, istorija, francuski jezik, dramske umetnosti, koje od ove godine vodi mladi glumac i nekadašnji gimnazijalac Srtefan Ostojić, zatim hemija, fizika u okviru koje će raditi Željko Radivojša i matematika, uz mentorstvo profesorice Ivane Ljuboja.