Počinje upis prvaka

Od 1. do 19. aprila trajaće zvanični upis prvaka u osnovne škole na teritoriji grada Kikinde.U prvi razred školske 2019/2020. godine upisuju se deca koja do 1. septembra napune najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, stoji u saopštenju gradske uprave.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obavezu upisa u prvi razred imaju roditelji ili staratelji dece rođene od 1. marta 2012. do 28. februara 2013. godine. U prvi razred sa šest i po godina mogu da se upišu deca nakon provere spremnosti koju obavlja psiholog škole. Ako dete od sedam i po godina zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u prvi razred može da se upiše u prvi ili odgovarajuće razrede na osnovu provere znanja.

U selima prijvaljivanje za upis obavljaće se u osnovnim školama, dok se u gradskim, izbarana škola do 1. februara smatra i zvanično upisanom. Roditelji odnosno staratelji dužni su da prilikom prijvaljivanja ponesu dokaz o zdravstvenom pregledu deteta. Gradska uprava seoskim školama dostavila je izvod iz evidencije matičara i spisak dece iz predškolske ustanove koja treba da budu upisana u školu. Tokom maja roditelji će biti pozivani na proveru spremnosti deteta za polazak u školu.