Počinje prolećni deo prvenstva za fudbalere

Fudbaleri klubova sa teritorije grada Kikinde nakon zimske pauze počinju prolećni deo prvenstva. U Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Istok su četiri kluba: “Kozara” iz Banatskog Velikog Sela, “Sloboda” iz Novih Kozaraca, ŽAK i OFK “Kikinda 1909”. U subotu u 14 sati I 30 minuta “Kozara” dočekuje Radnički iz Kovina, dok je ŽAK u nedelju u isto vreme domaćin “Radničkom” iz Sutjeske. Novokozaračka “Sloboda” odlazi na megdan “Slogi” u Plandište, a OFK “Kikinda 1909” putuje u Žitište gde se sastaje sa “Begejom”. Najbolje plasirana ekipa ove lige je “Kozara” koja je jesnje prvenstvo završila na liderskoj poziciji, odlah iza njih je “Sloboda”, ŽAK je na osmom mestu dok se OFK “Kikinda 1909” kao pretposlednji na tabeli bore za opstanak u ligi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin su “Crvena zvezda” iz Ruskog Sela, “Delija” iz Mokrina i “Polet” iz Nakova. Nakovačni sutra u 14 sati i 30 minuta dočekuju “2. oktobar” iz Kumana”, Ruskoselci igraju u gostima protiv ekipe “;ladosti” iz Lukićeva, a Mokrinčani gostuju “Lehelu” iz Mužlje. “Crvena zvezda” zauzima šesto mesto na tabeli, “Delija” je deseti, a “Polet” 12.

Rukometaši “Kikinde Grindeks” sutra u 18 sati dočekuju ekipu “Mokre Gore” u 19. kolu Super lige Srbije. Do kraja ima još četiri kola, a posle 18. nalaze se na sedmom mestu.

Za vikend počinje Prva rukometna liga – Sever u muškoj i ženskoj konkurenciji. Rukometašice “Kikinde” u nedelju u 18 sati domaćini su drugoplasiranom “Spartaku” iz Debeljače, ruikometšice “Crvene zvezde” iz Mokrina takođe na domaćem terenu igraju protiv “Halas Jožefa” iz Ade. Kikinđanke nastavak prvenstva započinju na lidesrkoj poziciji, dok su Mokrinčanke na šestom mestu. Rukometaši mokrinske “Crvene zvezde” domaćini su “Hercegovini” iz Sečnja, a ovaj klub oćekuje neizvesna borba za opstanak. Sa četiri boda zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli.

Kadeti MOK sutra u Petrovaradinu učestvuju na finalnom turniru Prvenstva Vojvodine. Sastaju se četiri kluba i osim Kikinđana tu su odbojkaši “Vojvodine”, “Proletera” i “Futoga”. U polufinalnoj utakmici Kikinđani će odmeriti snage sa “Vojvodinom”. Ukoliko pobede istog dana igraju finale, a ako izgube utakmicu za treće mesto. Prve tri ekipe stiču pravo da se plasiraju na državno prvenstvo.

Košarkaši “Velike kikinde” u drugom kolu plej ofa gosti su “Proleteru” iz Ravnog Sela.