Počinje plej kup za rukometaše

Po završetku prvenstvenog dela kikindske rukometaše očekuju utakmice u plej kupu, borbi za plasman od petog do osmog mesta. Igra se šest kola, a naši rukometaši sa osam bodova ovo nadmetanje počinju kao lideri na tabeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Igramo sa ekipama sa kojima smo već odmerili snage u regularnom delu prvenstva. Tu su “Sparatk”, “Šamot” i “Obilić”. Na nama je da damo sve od sebe da zadržimo vodeću poziciju, koje je u stvari peto mesto u generalnom plasmanu – istakao je Mirko Kenjalo, kapiten MRK “Kikinda Grindeks”.

Rukometaši “Kikinde Grindeks” uspeli su da dokažu da nisu slučajno u društvu supeligaša.

-Plej kup je dosta zanimljivo takmičenje i prvi put se igra u ovom formatu. Prve dve ekipe iz ove lige direktno će učestvovati u završnici KUP-a Srbije sledeće godine što nije mala stvar – rekao je Vojislav Bulatović, direktor MRK “Kikinda Grindeks”

Ocenjujući regularni deo takmičenja Vojislav Bulatović dodao je da je kikindski klub ostvario primarni cilj opstankom u ligi i plasmanom u gornjem delu tabele.

Prvu utakmicu plej kupa rukometaši igraju na domaćem terenu u četvrtak, 19. aprila, u 19 sati protiv subotičkog “Spartaka”. Igrači su pozvali navijače da ih podrže sa tribina.