Počinje letnji turnir u malom fudbalu

Sportski savez grada Kikinde uz podršku lokalne samouprave i ove godine organizuje treći po redu letnji turnir u malom fudbalu “Kikinda 2019”. Ekipe će se takmičiti u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovinske škole, a Saša Kresoja, organizatora turnira napominje da se ove godine očekuje više ekipa u odnosu na prošlu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Imamo prijavljenih 15 ekipa, a prijavljivanje je moguće još danas i sutra jer je izvlačenje parova planirano za četvrtak u 19 sati. Turnir počinje u subotu, 15. juna u 20 sati i 30 minuta. Ove godine takmičenje je prvi put međunoradnog karaktera . Imamo ekipu iz Trebinja koja će sigurno učestvovati, a u najavi je da nam se pridruži i jedna ekipa iz Mađarske.

Pored timova sa teritorije našeg grada svoje umeće u malom fudbalu pokazaće i ekipe iz: Beograda, Novog Sada, Subotice i drugih mesta.

-Igraće se tri utakmice na veče.Između 1. i 3. jula planirani su polufinalno i finalno veče što će zavisti od broja ekipa i vremenskih prilika – kaže naš sagovornik.

Saša Kresoja pozvao je sugrađane da podrže ovaj sportski događaj, kao i ranijih godina. Cena ulaznice je simboličnih 50 dinara, a za gledaoce su obezbeđene interesantne nagrade. Pobednička ekipa osvojiće nagradni fond od 250.000 dinara, drugoplasiranoj će pripasti 50.000, a treće mesto biće nagrađeno sa 20.000 dinara. Finalne večeri biće proglašeni najbolji igrač, strelac i golman turnira.