Počinje fudbalsko prvenstvo

Fudbaleri ŽAK-a uveliko se pripremaju za početak prvenstva Vojvođanske lige- Istok. Ovu sezonu fudbaleri sa stadiona Vašarište dočekuju sa velikim ambicijama, a trener Jovica Lakić zadovoljan je kako je završen pripremni i letnji prelazni period.

-U prelaznom periodu doveli smo četiri igrača. I oni su mladi tako da smo ostali pri stavu da što više mladih dobije šansu u prvom timu. Dva igrača, okosnica tima, su prešla u druge klubove. Boris Ćirić potpisao je za zrenjaninski „Radnički“, a Duško Vokić prešao je u OFK „Kikinda 1909“. Ambicije su da ove godine budemo u vrhu tabele – kaže Lakić .

Pojačanje od ove sezone su Stefan Kockar, Nemanja Vrbaški, Miloš Lolić i Ognjen Pajtin.U prvoj utakmici ŽAK u nedelju u 17 sati dočekuje „Budućnost“ iz Srpske Crnje.

U istom rangu takmiči se i OFK „Kikinda 1909“ koja u subotu u 17 sati dočekuje „Banat“ iz Čente, dok će „Sloboda“ iz Novih Kozaraca ide na megdan „Naftagasu“ iz Elemira. „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela od ove sezone takmiči se u Srpskoj ligii – Vojvodina i prvu utakmicu igra sutra u Rumi protiv „1.maja“.

U Područnoj ligi Zrenjanin igraju tri kluba. „Crvena zvezda“ iz Ruskog Sela u nedelju u 17 sati i 30 minuta biće domaćin „Mladosti“ iz Lukićeva, mokrinski „Delija“ gost je “Tamišu“ u Farkaždinu, a „Polet“ iz Nakova odlazi u Banatski Despotovac gde igra sa ekipom „Mladosti“.