Počinje drugo polugodište

Za sve đake osnovnih i srednjih škola u ponedeljak počinje drugo polugodište. Đaci od prvog do četvrtog razreda su u prepodevnoj, a od petog do osmog u poslepodnevnoj smeni.

Tronedeljni zimski raspust u OŠ školi “Sveti Sava” iskorišten je za unutrašnje radove koji su bili neophodni. Uloženo je oko 400 hiljada dinara, a podne pločice postavljene su u kabinetima za hemiju i tehničko obrazovanje. Adaptirana su i dva sanitarna čvora u okviru fiskulturne sale, a krov iznad sale biće rekonstruisan ove godine.

-Usmeno smo dobili informaciju da nam je za zamenu krovnog pokrivača iz Pokrajine odobreno 2,8 miliona dinara tako da ćemo ove godine uspeti da rešimo problem – rekao je Vitomir Radak, direktor OŠ “Sveti Sava”.

U ovoj školi 2008. godine počela je nadogradnja prostora iznad trpezarije. Zbog dugovanja Fonda za kapitalna ulaganja, koji je finansijer, prema izvođaču, radovi su prekinuti naredne 2009. godine i već osam godina traži se rešenje za nastalu situaciju. U dogovoru sa predstavnicima lokalne samouprave ove godine trebalo bi da se iznađe rešenje za prostor koji obuhvata 300 kvadratnih metara.